Annonse

Ettåring ble hengende fast med stropp rundt halsen i Akasia Paradis barnehage i Birkelundsbakken i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Vurderer krav til tilsyn under soving

Kunnskapsdepartementet vurderer å sette krav til hva slags tilsyn barn i barnehage skal ha mens de sover.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Etter ulykken i en barnehage i Bergen 3. januar, der en ett år gammel gutt ble kritisk skadd da han falt ut av barnevognen og ble hengende fast med en stropp rundt halsen, har diskusjonen gått om hva slags tilsyn man kan kreve under soving i barnehagene.

Aps Martin Henriksen etterlyste en regelendring, og kunnskapsminister Jan Tore Sanner svarer nå at de vil vurdere nye tilsynskrav. 

– Krav til rutiner for tilsyn under soving er noe regjeringen vil vurdere som en del av gjennomgangen av regelverkets krav til fysisk miljø i barnehager og skoler, skriver Sanner i sitt svar til Ap-politikeren. . 

Kunnskapsministeren skriver at god nok bemanning er viktig for å sikre barna i barnehagen. 

- Nok trygge og kompetente ansatte er viktig for å ivareta både sikkerhet, omsorg og god oppfølging av det enkelte barn i barnehagene, heter det i svaret. 

 

Fortsatt kritisk 

Den ett år gamle gutten har ligget kritisk skadet på Haukeland sykehus siden ulykken, skriver Bergens Tidende

Gutten var i live, men bevisstløs da han ble funnet. 

Politiet fikk melding om ulykken klokken 12.10 den 3. januar. Hendelsen skjedde i Akasia Paradis barnehage i Birkelundsbakken i Bergen.

Politiet  har startet etterforskning.

 

Saken er oppdatert 17.1 Rd

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!