Annonse

Åtte elever smittet med tuberkulose i Danmark

Åtte niendeklassinger er smittet med tuberkulose på en skole i Haslev på Sjælland, melder danske medier.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

 

Avisa Sjællandske skriver at de syke elevene går på en skole nordøst for Næstved.

– I fjor ble det konstatert at én av våre niendeklassinger hadde fått smittsom lungetuberkulose, sier skoleleder Mette Løvbjerg til avisa.

Foreldrene til skolens elever ble orientert, og et samarbeid ble innledet med sykehuset i Roskilde slik at andre elever og lærere kunne testes for tuberkulose.

Ingen av lærerne testet positivt for tuberkulose, men etter juleferien har skoleledelsen fått tilbakemeldinger fra foreldre om at totalt åtte elever er syke.

De smittede elevene blir holdt hjemme og medisinert inntil smittefaren er over.

Blant symptomer på aktiv lungetuberkulose er langvarig hoste, som kan gi misfarget eller blodig oppspytt, feber, svettetokter og vekttap.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!