Annonse

– Forskerne sier fraværsgrensen har ført til mer stress og mer frafall blant de mest utsatte elevene, sier Martin Henriksen. Foto: Marianne Ruud

– Fraværsgrensen har ført til mer stress

– Vi er for fraværsgrense, men mener Jan Tore Sanner tar for lett på utfordringene som rapporten også peker på, sier Martin Henriksen (Ap).

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

 

I dag kom rapporten fra FAFO som viser at fraværet i videregående skole er redusert med 20 prosent siden fraværsgrensen ble innført i 2016.

Martin Henriksen er utdanningspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet og 2. nestleder i Stortingets utdanningskomité.

– Det er utelukkende bra at elever er mer til stede på skolen, derfor var også Arbeiderpartiet for en fraværsgrense. Men når forskerne sier at fraværsgrensen har ført til mer stress og mer frafall blant de mest utsatte elevene, er det bekymringsverdig. Dette advarte vi mot da reglene ble innført, men kunnskapsministeren ser ut til å ta lett på dette, også nå.

Les også: SV: – De svakeste står i fare for å falle fra på grunn av fraværsgrensa 

– Nå må evalueringen brukes til å gjøre regelverket bedre og hjelpe de elevene som sliter til å både være til stede på skolen og at faktisk gjennomfører, sier Martin Henriksen.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!