Annonse

YS-leder Erik Kollerud mener det er arbeidstakernes tur til å ta ut sin del av verdiskapingen. Foto: YS

YS forventer «betydelig reallønnsvekst»

Arbeidstakerorganisasjonen YS mener økt konkurranseevne og et magert fjorår for lønnsmottakerne bør gi et godt lønnsoppgjør til våren.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Etter en periode uten reallønnsvekst mener vi det er på høy tid at arbeidstakerne tar ut sin del av verdiskapningen, sier YS-leder Erik Kollerud i en pressemelding.

Tirsdag vedtok hovedstyret i YS sine krav til årets lønnsoppgjør.

– 2018 ga nær null kroner i reallønnsvekst for de aller fleste. Samtidig har konkurranseevnen bedret seg de siste årene. Dette bakteppet bør gi grunnlag for en betydelig reallønnsvekst i år, poengterer Kollerud.

Fjorårets lønnsvekst ble i stor grad spist opp av kraftig prisvekst, som igjen var en konsekvens av høye strømpriser. I år anslås prisveksten til 2,2 prosent.

– Den moderate konjunkturoppgangen fortsetter, sysselsettingen øker, og arbeidsledigheten har sunket. Samtidig har den gjennomsnittlige reallønnen så å si ligget stille de siste fem årene. Derfor krever YS en betydelig reallønnsvekst for våre medlemmer, sier Kollerud.

YS er en paraplyorganisasjon for forbund som blant annet organiserer ansatte i Forsvaret, tollere, skoleledere og ansatte i finansbransjen. (©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!