Annonse

Den omkomne gutten var elev ved Ruseløkka skole i Oslo. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix

Tunnelulykken: Tenåringenes skole er i sorg

Gutten som døde etter å ha fått strøm i seg i en tunnel, gikk i tiende klasse på Ruseløkka skole i Oslo. To andre tenåringer, en gutt og jente, er kritisk skadet.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

De to tenåringsguttene som fikk strøm i seg i en togtunnel på Filipstad i Oslo søndag ettermiddag, gikk i tiende klasse på Ruseløkka skole i Oslo. Jenta går på skole i Drammen. Hun er også født i 2003, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet mener tenåringene kom i kontakt med en strømførende kilde i togtunnelen, men vet ennå ikke hvorfor ungdommene var inne i tunnelen.

– Vi etterforsker dette, og jobber ut fra flere teorier, sier seksjonsleder i politiet, Frode Andreassen.

 

– Skole i sorg

Rektor Merete Hansen ved Ruseløkka skole i Oslo opplyser til NRK at skolen er i sorg. Mandag morgen møtte skoleledelsen et kriseteam og kontaktlærere:

– Vi har hatt fine samtaler, vi har delt gode minner, og så har vi sendt varme tanker til han som er skadd. Så tenker vi masse på familiene til disse guttene som er involvert fra oss og til den eleven som ikke er vår elev, sier hun til NRK.

Ulykken i tunnelen skjedde søndag ettermiddag, og den ene gutten døde i tunnelen. De to ungdommene ligger på sykehus, og politiet betegner skadene som kritiske. To skadde ble først funnet, og de ble brakt til Ullevål sykehus. De opplyste ifølge politiet at de hadde vært sammen med en person til.

Ifølge politiet skjedde ulykken på et sidespor som primært brukes til å snu tog. I disse områdene er det høyspentanlegg med spenning på 15.000 volt.

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!