Annonse

– Noen private aktører har benyttet seg av smutthull og tatt sjansen på at vi ikke skulle oppdage det, sier utdanningsbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Arkivfoto: Bo Mathisen

Oslo har krevd tilbake millioner fra barnehager

Seks barnehager må betale tilbake 4,5 millioner kroner de har fått i tilskudd, krever oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Nylig ble det kjent at en barnehage har fått krav om å tilbakebetale 1,7 millioner kroner. En oppsummering Dagbladet har fått tilgang til, viser at kommunen har krevd tilbake 4,5 millioner fra seks barnehager for regnskapsårene 2014–2016. Femten private barnehager ble gransket.

Høye lønninger og helgeturer til europeiske storbyer er noe av det kommunen reagerer på. I tillegg er misfornøyd med for lav «voksentetthet», noe den mener har ført til urimelig høy fortjeneste.

– Det er alvorlig, for dette er penger som skulle ha gått til barna, sier Thorkildsen.

– Vi har sett at noen kommersielle og private aktører har brukt pengene helt feil og har benyttet seg av smutthull og tatt sjansen på at vi ikke skulle oppdage det.

Flere av dem som har fått krav om tilbakebetaling, er uenige i premissene for kravene, blant annet når det gjelder vurdering av personalet og lønninger.

(©NTB)

 

Les også: – Økonomisk tilsyn med private barnehager er kommunenes ansvar

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!