Annonse

Frykt for stråling fra nettbrett og trådløst nettverk er grunnen til at et foreldrepar har holdt et barn hjemme fra skolen. Nå har skolen anmeldt dem for brudd på opplæringsloven. Ill. foto: Hans Skjong

Foreldre anmeldt – holdt barn borte fra skolen grunnet strålefrykt

Stavanger kommune har anmeldt et foreldrepar som holdt et barn hjemme fra skolen av frykt for stråling fra nettbrett og trådløse nett.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

I november varslet kommunen at den vurderte å anmelde foreldrene for brudd på opplæringsloven, og nå er avgjørelsen tatt, skriver Stavanger Aftenblad. Påtaleansvarlig Kristin Aasberg Ueland i politiet bekrefter at de har mottatt anmeldelse og etterforsker saken på vanlig måte.

Ifølge varselet fra i fjor har et barn i grunnskolealder blitt holdt hjemme siden september 2018.

«Foresatte har forklart skolen at årsaken til at NN (barnet) holdes hjemme, er at skolens bruk av nettbrett og trådløst nettverk vurderes som en alvorlig helserisiko», skrev kommunen i november. Bruk av nettbrett i undervisningen er en del av Stavanger kommunes IT-strategi.

– Vi har vært involvert i saker hvor barn har hatt høyt fravær fra grunnskoleopplæringen, men ikke med denne begrunnelsen i bunn. Dette er en høyst uvanlig sak, sa skolesjef Jørn Pedersen nylig. Alle barn har rett og plikt til grunnskoleopplæring, enten gjennom vanlig skolegang eller hjemmeundervisning eller tilsvarende opplegg.

Foreldrene har blitt invitert til møte med rektor, men har takket nei. De har ikke uttalt seg i saken fra Aftenbladet.

(©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!