Annonse

Elever varsler klimastreik flere steder i landet

Inspirert av svenske Greta Thunbergs skolestreik for klimaet går norske elever ut i politisk streik i en rekke byer fredag.

Annonse

 

 

Utdanningsnytt på Facebook!

Det blir elevaksjoner i Arendal, Bodø, Tromsø, Oslo og Kristiansand, skriver NRK.

– Klimaendringene krever umiddelbar handling og for mange ungdom uten stemmerett er dette det sterkeste virkemiddelet vi har for å bli hørt, sier leder Lea Justine Nesheim (18), i Vest-Agder Natur og Ungdom.

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (16) er blitt et ikon for elevaksjonen for klimaet, som nå sprer seg fra land til land i Europa etter at den svenske jenta innledet sin skolestreik for klimaet i fjor. Titusener av elever har aksjonert mot det de mener er manglende handlekraft i møte med klimaproblemet.

– Hvorfor skal vi gå på skole for å studere til en fremtid vi ikke har troen på, spør Sigurd Cottis Hoff, som er medarrangør av protestene i Tromsø.

(©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!