Annonse

Barnehagefolk får ros for ryddige brannøvelser

– De er flinke til å øve på brannøvelsene i barnehagene. Oppgavene er tydelig fordelt og folk veit hva de skal gjøre, sier branninspektør Egil Stensrud.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Brannvesenet i Asker og Bærum har hatt en stor befaring i barnehagene i de to kommunene. Derfor kan de konstatere at barnehagefolket har er flinke til å drille brannøvelser.

Bakgrunnen for den store offensiven er nye forskrifter.

– Tidligere var vi pålagt branntilsyn i alle barnehager en gang i året. Nå skal vi ha tilsyn mer etter behov. Derfor har vi vært rundt i barnehagene for å få et inntrykk av behovet, sier Stensrud.

Blant det de har konstatert, er at en del av de eldre barnehagene ikke er oppgradert til å tilfredsstille en byggeforskrift fra 1985 eller eldre byggeforskrifter.

– Vi finner eksempler på det blant både kommunale og private barnehager.

Ellers har inspektørene en del steder minna om at klær og leiker ikke må flyte rundt slik at det kan hundre rømningsveier.

– Men vi har aldri stengt en barnehage, sier Egil Stensrud. 

  

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!