Annonse

Ap vil straffe koranskole-foreldre

Stortingsrepresentant Masud Gharahkhani (Ap) vil gi bøter eller kutte barnetrygd til foreldre som sender barna på koranskoler i utlandet.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

 

– Foreldrene må prioritere skikkelig skolegang i Norge. Ikke koranskoler, eller andre uakseptable og dårlige skoler, i hjem­landet. Derfor må vi slå hardt ned på foreldre som frarøver sine barn skolegang i Norge, sier Masud Gharahkhani, som er leder av Aps migrasjonsutvalg, til Vårt Land.

Stortingsrepresentanten sier at når dialog med foreldre i grunnskolen ikke gir resultater, er klare retningslinjer for sanksjonsmuligheter en mulighet. Han sier det kan være å dra inn barnevernet, kutte i barnetrygden eller gi bøter.

Mandag annonserte regjeringen at de skal danne en ekspertgruppe som skal gå gjennom inntil ti enkeltsaker hvor barn og unge har blitt etterlatt i utlandet mot sin vilje. Gruppen skal gi råd til politikerne hvordan slike tilfeller kan forebygges i framtiden.

En rapport fra forskningsstiftelsen Fafo viser at nærmere 40 prosent av ungdommer med somalisk bakgrunn har gått på skole i utlandet.

(©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!