Annonse

250 elever mangler undervisningslokaler mandag morgen etter det omfattende hærverket på Strindheim videregående skole i Trondheim. Foto: Google Maps

250 elever rammes av hærverk på barneskole i Trondheim

Strindheim skole i Trondheim har fått omfattende vannskader etter at noen brøt seg inn i helga og satte på vannkranene og tettet igjen slukene.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Skolens mellombygg har fått omfattende vannskader over tre etasjer. Vi trenger nå nytt areal til 250 elever, sier rektor Lars Petter Eggesbø ved barneskolen til Adresseavisen.

Hærverket ble oppdaget søndag formiddag. På grunn av skadeomfanget tror politiet at innbruddet har skjedd lørdag. Det er uklart om noe er stjålet. I tillegg til vannskadene er det knust flere vindusruter.

– Politiet gjennomfører tekniske undersøkelser på stedet. Først når de er ferdig, kan vi gå inn i hele bygget, sier rektoren.

Ifølge NRK vil skolen vil holde åpnet mandag, men det er usikkert hvor undervisningen skal foregå for de elevene som nå står uten klasserom.

– Vi skal jobbe med rådmannen og Trondheim eiendom om hvordan vi gjør det de neste dagene – og de neste ukene til og med, sier rektoren.

Barneskolen har rundt 600 elever og 90 ansatte.

(©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!