Annonse

Kvesmenes i Storjord i Troms er et av få steder i landet som har skilt på tre språk: norsk, kvensk og finsk. Arkivfoto: Pål Vegard Eriksen, Halti Kvenkultursenter

Ingen lærere søker på finsk eller kvensk stipend

Ingen lærere har søkt stipend fra Fylkesmannen i Troms og Finnmark for å ta videreutdanning i finsk eller kvensk.

Annonse

Det er i dag stor mangel på kvenske lærere og kommuner som sender lærere på videreutdanning får dekt grunnlønna til læreren. Det er fortsatt mulig å søke selv om søknadsfristen gikk ut 29. mars, melder NRK.

– Det er ikke satt noen ny frist, så vi behandler søknader ettersom vi får noen inn, opplyser assisterende oppvekst- og barneverndirektør hos Fylkesmannen i Troms og Finnmark, i Katharine Jakola, overfor Utdanning.

I studieåret får læreren lønn utbetalt av kommunen. Kommunen får refundert beløp som er lik lærerens grunnlønn etter endt utdanning. Kommunene må dekke eventuelle alderstillegg. Søker må ha godkjent lærerutdannelse og fast ansettelse, opplyser Fykesmannen i Troms og Finnmark.

For å få stipendet må læreren videre binde seg til å undervise i minst to år i grunnskolen i kommunen.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!