Marte Gerhardsen er den trolig den som overtar som direktør for Utdanningsetaten i Oslo, ifølge Dagsavisen. Bildet er tatt under LO-kongressen i 2017. Foto: Trond Solberg/VG

Dagsavisen: Gerhardsen trolig ny utdanningssjef i Oslo

Marte Gerhardsen (46) overtar jobben som utdanningsdirektør i Oslo etter Astrid Søgnen, etter det Dagsavisen har grunn til å tro.

1. desember gikk Astrid Søgnen (67) av som utdanningsdirektør mot sin vilje etter å ha vært i stillingen i 20 år. Kari Andreassen (50) har siden da vært konstituert som utdanningsdirektør, men hun har ikke søkt stillingen på permanent basis.

Ifølge Dagsavisen var det 13 søkere til stillingen som utdanningsdirektør, med ansvar for 15.000 ansatte og 90.000 elever. Seks personer trakk seg, og to fikk etterkommet ønsket om å bli unntatt offentlighet. Etter det Dagsavisen erfarer, skal Marte Gerhardsen ha vært en av de to.

Gerhardsen er nå direktør for divisjon Analyse og samfunn i Helsedirektoratet, der hun startet for et knapt år siden. Før det ledet hun venstresidens tenketank, Tankesmien Agenda, i fire år etter oppstart i 2014.

Tidligere har hun blant annet vært divisjonsdirektør i DNB og generalsekretær i CARE Norge.

Avgjørelsen kommer trolig ikke før etter påske, ifølge avisa.

(©NTB)

 

Powered by Labrador CMS