Annonse

Lærere i Bærum vil boikotte "Melodi Grand Prix" fordi det er Israel som arrangerer. PÅ bildet framfører den norskr gruppa Keiino låten "Spirit in the Sky" under den norske finalen i Oslo Spektrum. Låtne represnterer Norge under den internasjonale finalen 14. til 18. mai 2019 i Expo Tel Aviv i Israel. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Bærums-lærere vil boikotte Eurovision Song Contest

Utdanningsforbundet Bærum vil ha boikott av Eurovision Song Contest 2019 fordi Israel er arrangør.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Årsmøtet i Utdanningsforbundet Bærum 28.mars vedtok å støtte vedtaket frå LO Trondheims konferanse frå januar i år.

I vedtaket blir norske artister, musikere og NRK oppfordra til å avstå fra å delta i Eurovision Song Contest i Israel i mai.

Samtidig blir artister og fagorganiserte oppfordra til å signere artistoppropet mot grandprix-finalen i Israel, og det globale innbyggeroppropet.

Artistoppropet er oppfordringa fra palestinske kulturinstitusjoner og kringkastingsjournalister i juni 2018 til medlemmene av Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) om å boikotte Eurovision 2019 med Israel som vert­skap.

Innbyggeroppropet er et opprop fra november i fjor der innbyggere i og utenfor Europa, oppfor­drer medlemmer av Den europeiske kringkastingsunionen å trekke seg fra Eurovision Song Contest i 2019 med Israel som vertskap. 

Hilde Tveit var en av de fire forslagsstillerne til vedtaket på årsmøtet. Hun presiserer at vedtaket er en oppfordring til alle om å underskrive innbyggeroppropet, og til NRK og de norske artistene om å ikke delta.

– Det er ikke en oppfordring om å boikotte fjernsynssendinga, understreker hun.

Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred, sier på nettsidene «Med Israel for fred» at lærerne i Bærum tydeligvis har parkert både ånd og bokstav i opplæringsloven.

– Boikott-lærerne i Bærum gått seg vill i støtte til krefter som er autoritære, kvinneundertrykkende og islamistiske, sier han.

 

Nyhetsbrev
Les mer om nyhetsbrevet her 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!