Lærere i Bærum vil boikotte "Melodi Grand Prix" fordi det er Israel som arrangerer. PÅ bildet framfører den norske gruppa Keiino låten "Spirit in the Sky" under den norske finalen i Oslo Spektrum. Låten representerer Norge under den internasjonale finalen 14. til 18. mai 2019 i Expo Tel Aviv i Israel. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Bærums-lærere vil boikotte Eurovision Song Contest

Utdanningsforbundet Bærum vil ha boikott av Eurovision Song Contest 2019 fordi Israel er arrangør.

Publisert

Årsmøtet i Utdanningsforbundet Bærum 28.mars vedtok å støtte vedtaket frå LO Trondheims konferanse frå januar i år.

I vedtaket blir norske artister, musikere og NRK oppfordra til å avstå fra å delta i Eurovision Song Contest i Israel i mai.

Samtidig blir artister og fagorganiserte oppfordra til å signere artistoppropet mot grandprix-finalen i Israel, og det globale innbyggeroppropet.

Artistoppropet er oppfordringa fra palestinske kulturinstitusjoner og kringkastingsjournalister i juni 2018 til medlemmene av Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) om å boikotte Eurovision 2019 med Israel som vert­skap.

Innbyggeroppropet er et opprop fra november i fjor der innbyggere i og utenfor Europa, oppfor­drer medlemmer av Den europeiske kringkastingsunionen å trekke seg fra Eurovision Song Contest i 2019 med Israel som vertskap. 

Hilde Tveit var en av de fire forslagsstillerne til vedtaket på årsmøtet. Hun presiserer at vedtaket er en oppfordring til alle om å underskrive innbyggeroppropet, og til NRK og de norske artistene om å ikke delta.

– Det er ikke en oppfordring om å boikotte fjernsynssendinga, understreker hun.

Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred, sier på nettsidene «Med Israel for fred» at lærerne i Bærum tydeligvis har parkert både ånd og bokstav i opplæringsloven.

– Boikott-lærerne i Bærum gått seg vill i støtte til krefter som er autoritære, kvinneundertrykkende og islamistiske, sier han.

 

Powered by Labrador CMS