Annonse

Under onsdagens spørretime i Stortinget krevde Aps stortingsrepresentant Martin Henriksen svar fra kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) på hvorfor regjeringen velger å si nei til et gratis skolemåltid for alle elever i grunnskolen. Foto: Marianne Ruud

Henriksen grillet Sanner om skolemat

Arbeiderpartiet vil ha svar på hvorfor regjeringen ikke vil innføre et gratis måltid i skolen. – Vi prioriterer læring, sier kunnskapsministeren.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Høyres landsmøte på Gardermoen sa i mars nei til alle forslagene som kom inn om skolemat. Aps landsmøte vedtok på sin side tidligere denne måneden at de skal arbeide for å innføre et gratis skolemåltid for alle elever i grunnskolen.

Under onsdagens spørretime i Stortinget krevde Aps stortingsrepresentant Martin Henriksen svar fra kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) på hvorfor regjeringen velger å si nei til dette, når både Sanner og flere andre statsråder stadig snakker varmt om skolemat.

– Folkehelseinstituttet sier det viktigste tiltaket mot ulikhet i helse er skolemat. Det er en av de tingene man kan gjøre som er enkelt, effektivt og virkningsfullt – for alle. Regjeringen sier stadig at de er like opptatt av å bekjempe ulikheter som oss på venstresiden. Hvorfor sier dere da nei? ville Henriksen vite.

Sanner sa seg enig i at skolemat er viktig, men vil ikke at staten skal ta denne regningen.

– Hvis staten skal bruke 1,6 milliarder kroner på skole, er det andre spørsmål regjeringen vil prioritere enn å subsidiere mat. Vi mener dette er et spørsmål som bør diskuteres lokalt, sa Sanner.

Samtidig sparket han tilbake mot Ap, som han mener er for lite opptatt av det han mener er skolens kjerneoppdrag: Læring.

– Jeg merker meg at da Ap skulle diskutere skole på landsmøtet, dreide det seg om skolemat og SFO. Vi er opptatt av den gode læreren, et historisk videreutdanningsløft og innholdet i skolen. Så må vi stole på at de lokale representantene, uansett om de er fra SV, Ap eller Høyre, tar gode avgjørelser hva gjelder skolemat, sa Sanner.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!