Annonse

47 ansatte har opplevd seksuell trakassering ved Stavanger-universitetet

47 ansatte ved Universitetet i Stavanger (UiS) oppgir at de er blitt seksuelt trakassert av en kollega, ifølge en fersk undersøkelse.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Jeg synes det er alvorlig, vi har nulltoleranse for seksuell trakassering. Prosenten er i seg selv lav, men det er altfor mange som opplever dette. Og da først og fremst fra kolleger, sier rektor Marit Boyesen ved UiS til   Dagsavisen Rogalands Avis.

Undersøkelsen, som er utført av Stamina Census, viser at 47 ansatte ved UiS er blitt seksuelt trakassert av en kollega. Det tilsvarer 3,8 prosent av universitetets 1.200 ansatte.

To professorer ved universitetet har sluttet etter varslingssaker de siste årene. I tillegg kommer den profilerte Langeland-saken.

– En del av grunnen til denne kartleggingen er at vi skal fortsette den forebyggende innsatsen vi er i gang med. Foreløpig har vi ikke noe å sammenligne med, men det får vi når resultatene fra den nasjonale undersøkelsen kommer, sier Boyesen.

UiS begynte å måle utbredelse av mobbing og trakassering i 2009. Da viste undersøkelsene at 11 prosent av de ansatte rapporterte selvopplevd mobbing. I 2019 har tallet sunket til 5,8 prosent.

(©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!