Annonse

Tre bombeangrep mot afghanske skoler

En gutt ble drept og fire andre ble såret i to bombeangrep utenfor en jenteskole i byen Jalalabad øst i Afghanistan tirsdag, opplyser lokale myndigheter.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Den første eksplosjonen skjedde foran Malika Omaira-skolen i 8.30-tiden lokal tid, opplyser talsmann Attaullah Khogyani hos provinsguvernøren i Nangarhar.

Den andre bomben eksploderte da lokale innbyggere og elever ved en gutteskole i nærheten samlet seg ved åstedet. Øyevitner forteller til nyhetsbyrået AFP at ofrene kom fra gutteskolen.

– Vi gikk sammen med de andre guttene for å se hva som hadde skjedd etter at vi hørte en eksplosjon i nærheten av jenteskolen, sier tolv år gamle Elyas fra sykehussengen.

– En annen eksplosjon rammet oss, sier gutten, som ble såret i beinet.

– Jeg så jenter som gråt og løp fra skolen. De hadde alle panikk.

Bombeangrepene i Jalalabad skjedde bare en time etter at en bombe eksploderte utenfor en annen skole. Dette angrepet var rettet mot jenteskolen Bibi Hawa i Behsood utenfor Jalalabad. Elevene hadde ikke kommet til skolen ennå og ingen ble såret, opplyser utdanningsdepartementet i Nangarhar-provinsen.

Ingen tok umiddelbart på seg ansvaret for skoleangrepene. Både Taliban og IS er aktive i provinsen.

(©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!