Tone Tellevik Dahl (Ap) var byråd for oppvekst og kunnskap fram til desember i fjor. I ett debattinnlegg beskriver hun samarbeidet som godt, i et annet som krevende. Arkivfoto: Hans Skjong

Tellevik Dahl uttaler seg motstridende om samarbeidsklimaet

Samarbeidet den forrige utdanningsbyråden godt med Utdanningsetaten, eller gjorde hun ikke? Det vil Odd Einar Dørum ha svar på.

Publisert

Odd Einar Dørum representerer Venstre i kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre. På bakgrunn av de mange avisartiklene om samarbeidet mellom den politiske ledelsen for oppvekst og kunnskap og ledelsen i Utdanningsetaten har han nå, sammen med partifelle Hallstein Bjercke, rettet et skriftlig spørsmål til byrådet.

I desember i fjor bytta daværende byråd for oppvekst og kunnskap, Tone Tellevik Dahl (Ap), og byråd for eldre helse og arbeid, Inga Marte Thorkildsen (SV), posisjoner.

I brevet skriver Dørum og Bjercke at det som skrives om konflikten mellom byråd Inga Marte Thorkildsen og Utdanningsetaten, reiser mange spørsmål.

Dørum viser til at Dahl, under tre måneder før hun bytta byrådskontor med Thorkildsen, sa i et innlegg på Utdanningsnytt.no at hun samarbeida godt med Utdanningsetaten, lærere og ledere, og hadde full tillit til jobben de gjør.

sier hun til VG  at samarbeidet med Utdanningsetaten var krevende.

 

– Overraskende kritikk

Kritikken Tone Tellevik Dahl kommer med her, er overraskende, meiner Odd Einar Dørum. Han har derfor fire spørsmål:

Er det riktig forstått at byråd Dahl opplevde at samarbeidet med etaten var godt og at hun hadde full tillit til deres arbeid?
Er det riktig forstått at byråd Dahl opplevde stor tilslutning til byrådets oppveksts- og kunnskapspolitikk?
Er det riktig forstått at byråd Dahl opplevde at politiske løfter på kort tid ble til en del av hverdagen i Osloskolen?
Opplevde byråd Dahl noen gang at Utdanningsetaten ikke fulgte opp formelt gitte styringssignaler? Vi ber i tilfelle om at dette spesifiseres.

 

Varsel mot Thorkildsen

Kristelig Folkepartis bystyrerepresentant Erik Lunde sier til Utdanningsnytt.no at han i tilknytning til denne saka er svært opptatt av at varslingsinstituttet fungerer.

– Det betyr at et varsel blir behandla grundig og korrekt, uten hensyn til hvor det kommer fra og hvem det er retta mot, understreker han.

Han viser til at det er kommet varsel mot Inga Marte Thorkildsen fra ledere i Utdanningsetaten om dårlig oppførsel.

Lunde innrømmer at det hele er vanskelig å ta stilling til.

– Egentlig er det jo to saker. At det er en konflikt mellom byråden og etaten har jo byråden innrømmet. Så har vi varselet fra etaten, sier Lunde, og fortsetter:

– Når varselet skal behandles, vil det nødvendigvis føre til innsamling av fakta. Vi må tro at disse fakta vil bringe lys over situasjonen, sier Erik Lunde.

 

Powered by Labrador CMS