Annonse

FUB-lederen mener matpengene bør inkluderes i maksprisen, og dermed i ordningene for moderasjon. Ill.foto: Utdanning

Store forskjeller i barnehagemat

Forbrukerrådet har funnet store variasjoner i kvaliteten som blir servert i norske barnehager, ifølge Klassekampen. Det bekymrer flere.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Vi er bekymret for den store forskjellen man ser på kostholdet i barnehagene. Det fins moderasjonsordninger for foreldre med lav inntekt, men kostpengene er holdt utenfor dette, sier leder Marie Skinstad-Jansen i Foreldreutvalget for barnehager (FUB) til   avisen.

I dag har 52 barnehager en kostpris på over 650 kroner per barn per måned. Det kommer i tillegg til maksprisen på 2.910 kroner som foreldrene betaler for barnehageopphold.

FUB-lederen tror mange av dem som kunne trengt det mest, utelukkes fra barnehager som satser på å gi barna et ekstra løft i matveien. Hun mener matpengene bør inkluderes i maksprisen, og dermed i ordningene for moderasjon.

Fagdirektør i Forbrukerrådet Anne Kristin Vie peker på at halvparten av måltidene barn spiser, inntas i barnehagen.

– Det er paradoksalt at man ikke tenker folkehelse når det kommer til måltidene som serveres i barnehagene, sier hun.

Til tross for regjeringens nasjonale handlingsplan for et bedre kosthold for hele befolkningen, viser Folkehelserapporten fra i år at de sosiale helseforskjellene i Norge øker.

(©NTB)

Utdanningsnytt på Facebook!

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!