Annonse

– Vi støtter de ansatte fullt og helt i denne saken, sier PBL-direktør Anne Lindboe. Arkivfoto: Tom-Egil Jensen.

PBL støtter barnehageansatte som streiker

Ansatte i en privat barnehage i Sandefjord streiker for tariffavtale. De får nå full støtte fra administrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbund.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Det melder Sandefjords Blad (krever innlogging).

De ansatte i Krokusen barnehage i Sandefjord har ikke tariffavtale. Fagforbundet valgte å ta ut sine medlemmer i streik for å få det. Eieren har nå valgt å stenge barnehagen mens streiken pågår.

Nå går arbeidsgiverforeningen Private Barnehagers Landsforbund (PBL) ut med støtte til de streikende. Administrerende direktør Anne Lindboe sier til Sandefjords Blad at dette er en alvorlig og viktig sak for PBL.

– Vi støtter de ansatte fullt og helt i denne saken. Det er PBLs offisielle politikk at alle ansatte i våre medlemsbarnehager har rett til tariffavtaler eller en annen landsomfattende avtale på samme nivå som PBLs tariffavtale. Dette er viktig for PBL og medlemmene og viktig for sektoren, sier hun til avisen.

Hun ber barnehageeieren om å få på plass en tariffavtale fortest mulig.

 

Eier flere barnehager

Eieren av barnehagen er Irina Jonsson. Hun eier til sammen tre barnehager, én i Oslo og to i Sandefjord. Barnehagen hun eier i Oslo, 100 Meter Skogen, inngikk nylig tariffavtale gjennom PBL etter påtrykk fra Fagforbundet. Men det er ikke fulgt opp med tariffavtale til de ansatte i Krokusen barnehage.

Jonsson har i flere dager ikke besvart gjentatte henvendelser fra flere medier, inkludert utdanningsnytt.no. Nå har hun kommet med en uttalelse til Sandefjords Blad hvor hun sier hun vil komme med kunngjøring til foreldrene i løpet av uken. Hun kommenterer også de streikende på følgende måte:

– Jeg kan skjønne at de eldre ansatte er opptatt av pensjon og derfor vil ha en tariffavtale. Men at noen i 20-årene går ut i streik etter å ha vært ansatt i barnehagen i tre uker forstår jeg ikke, sier Jonsson til Sandefjords Blad.

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!