Annonse

Ny byråd for skole og barnehage i Bergen

Den nye Arbeiderparti-byråden gikk rett fra bank til barnehage.

Annonse

Roger Valhammer gikk inn i stillingen som byråd for skole, barnehage og idrett midt i august etter at forgjengeren Pål Hafstad Thorsen trakk seg. Valhammer har tidligere vikariert for Thorsen, så han er godt kjent med arbeidet. Han er leder for Arbeiderpartiet i Bergen og kommer fra en stilling som strategisk rådgiver i Sparebanken Vest.

Til Bergens Tidende trekker han fram sosial utjevning som en hjertesak.

– Det bygger litt på min egen bakgrunn. Ingen av mine foreldre tok høyere utdanning og jeg vet at de mulighetene jeg og min søster har fått ikke er noen selvfølge. Skole, barnehage og idrett er områder der man virkelig kan gjøre noe for å sikre sosial utjevning, sier Valhammer til Bergens Tidende.

Valhammer har vært medlem av Bergen bystyre siden 2011.

I Bergens Tidende og Bergensavisen er det kommet fram at den tidligere skolebyråden, Pål Hafstad Thorsen, ble bedt om å gå av. Thorsen har overfor Bergens Tidende kommentert at det var en del av byrådslederens vurderinger at kortene måtte stokkes på nytt. «Jeg er lojal til partiet mitt, tar et steg til siden og forholder meg profesjonelt til prosessen», skrev Thorsen i en melding til avisen.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!