Annonse

Stadig vanskeligere å rekruttere nye rektorer

Utdanningsforbundet mener rektorene har fått for mange arbeidsoppgaver, og at det derfor er vanskelig å få søkere til ledige rektorstillinger.

Annonse

Det er nå vanskelig å få søkere til rektorstillinger over hele landet, ikke bare i distriktene, opplyser Utdanningsforbundet.

Til NRK sier Tormod Korpås i sentralstyret i forbundet at det blant annet har vært vanskelig å få søkere til rektorstillinger i byer som Bergen, Bodø og Fredrikstad.

– Stillingene ligger ute i lang tid før det kommer søkere, sier Korpås, som også er leder for lederrådet i forbundet.

En undersøkelse om rektorenes tidsbruk som Utdanningsforbundet har gjort, viser at 8 av 10 rektorer mener at arbeidsmengden har økt de siste tre årene. 7 av 10 svarte at de ikke har tilstrekkelig tid til pedagogisk ledelse.

Ofte har lederstillinger blitt lyst ut både to og tre ganger, blant annet en rektorstilling ved en ungdomsskole i Bodø.

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!