På morgensendingen til Radio Rock deler komiker Halvor Johansson ut verbale ørefiker. Da han snakket om veganere kom det trusler i retur. Foto: Radio Rock.

Radiostjerne truet av veganere

Halvor Johansson i Radio Rock har kjefta på Google, Tollvesenet, klikksaker, syklister, Ikea og nå nylig folk som bor i flomutsatte områder i Gudbrandsdalen, og ber dem ta seg sammen. Men det var veganerne som kom med de mest alvorlige truslene.

Publisert

Hver dag i morgensendingen på Radio Rock tar komiker og programleder Halvor Johansson for seg et tema som irriterer ham, og deler ut verbale ørefiker.

– Det rister i lomma og jeg blir glad for jeg tror det er en kompis, men det bare stalkeren min. Det er Google som kommer med en påminnelse. Jeg vurderer å skille meg fra Google, men er redd telefonen og jeg må til gestaltterapeut først, sier han når han går løs på Google i et innlegg tidligere i høst.

 

 Vegetarpølse, veggisburger, grønnsakslasagne

Og så går det utover Ikea:

– Men den sofaen vi skal ha, den er jo ikke i butikken. Den er på lagret på Kalbaken - i en helt annet bydel. Ikke i nærheten av varehuset i det hele tatt. Og vitrineskapet er på andre siden av veien. Du må jo ha bil for å komme deg dit. Børge Ousland har vært på Sydpolen, men har du vært i markedshallen på IKEA uten å skilles, har du gjort det bra, sier han.

Det var da han gikk løs på veganerne, han ble møtt med trusler.

– Slaktere er redde fordi veganere begår herverk på slakteforetninger fordi de mener slakting er mord. Hvordan veganere begår herverk, vet jeg ikke. Er det noen som er blodfattige og har ryggrad av blomkål og generelt svake, så er det veganere. Ser du noen på restaurant som er triste? Veganer! Ser du noe som ser ut som de alltid har tissa på seg? Veganer!

– Hvorfor skal dere ha mat som likner på vår? Vegetarpølse, veggisburger, grønnsakslasagne. Det er matens luremus, du tror du skal få smake det myke rosa kjøttet, og når du setter tannebissene i det så kjenner du soyaprotein, matens svar på Litauen, sier Johansson.

 Hvor kommer denne frustrasjonen din fra?

– Tja, det er jo alle de små tingene i hverdagen som man klarer å irritere seg over. Og det er til tider voldsomt mye. Dessuten er det vel slik at komikere har øynene åpne for alt mulig, sier han til Utdanning.

 

 Bør slaktes som et dyr

 Får du mye kjeft fra folk på gata eller på nett?

– Nei, ikke på gata. Folk tør ikke å kjefte på meg på gata. Men i sosiale medier reagerer folk voldsomt. Spesielt når jeg legger meg ut med grupper eller når det handler om patriotisme. Da har jeg fått trusler. 

 Trusler?

– Ja. Nylig da jeg snakket om veganere og kom med kritikk av dem, kom det trusler om at jeg bør slaktes på samme måte som dyrene. Det er overraskende at det går an å være så glad i dyr og samtidig hate et menneske så mye. 

Hvordan håndterer du det?

– Litt dårlig noen ganger. Jeg er ikke vant til det. På nettet er det veldig kort vei for folk å komme med motsvar. Slik er det ikke når jeg står på scenen. Men jeg gjør ikke noe med det. Jeg anmelder ikke. Det er et kortvarig sinne blant folk som går over etter noen dager.

 Hvordan velger du ut dem som må ta seg sammen?

– Det handler om personlig erfaring. Eller vi velger ting som er i nyhetsbildet. Det er da det går viralt, slik som da vi snakket om flommen i Gudbrandsdalen. Da ble det oppslag i lokalpressa. 

 Vi?

– Ja, det er jeg som skriver tekstene, men jeg velger sammen med de tre andre i redaksjonen.

 

Dette er en del av et lenger intervju som du kan lese i Utdanning nr.12/2018 som kommer 23. oktober.

 

Powered by Labrador CMS