Annonse

– De private barnehagene bør måles på pensjonsbetingelsene for de ansatte, ikke på hvor høye kostnader de har til pensjon, sier adm.dir i PBL, Anne Lindboe. Arkivfoto: Utdanning

PBL: Pensjon i private barnehager like god som i kommunale

Pensjonsordningene for ansatte i private barnehager er like gode som for dem som jobber i det offentlige, hevder de privates organisasjon.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

En LO-finansiert rapport fra Høgskolen Innlandet gjengitt i Klassekampen mandag hevder at utgiftene til pensjon i de kommersielle barnehagene bare utgjør 3,6 prosent av lønnsutgiftene, mens det tilsvarende tallet for de kommunale er 17,4 prosent.

Ifølge professor emeritus Bjarne Jensen ved høgskolen betyr dette at de private barnehagene får tilskudd til utgifter de ikke har, og at dette bidrar til høye overskudd hos de kommersielle aktørene.

Administrerende direktør Anne Lindboe i Private Barnehagers Landsforbund reagerer på innholdet i rapporten.

– De private barnehagene bør måles på pensjonsbetingelsene for de ansatte, ikke på hvor høye kostnader de har til pensjon. Om noe, er det de kommunale barnehagene som bør utfordres på at de har vesentlig høyere kostnader til pensjon, uten at det gir bedre ordninger for de ansatte, skriver Lindboe i en kommentar.

Hun mener at de ansatte i private barnehager har lønns- og pensjonsbetingelser som fullt ut kan måle seg med det ansatte i kommunale barnehager har.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!