Annonse

Abid Raja har flere ganger snakket varmt om svømmeopplæring i barnehagene. Her fra en seanse med daværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i 2017. Arkivfoto: Jørgen Jelstad.

Abid Raja til barnehagene: – Bruk opp svømmepengene, så kommer det mer

Venstre-politikeren vil ha mer penger til svømmeopplæring i barnehagene. Men først må barnehagene klare å bruke opp pengene som allerede er bevilget.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

I 2018 ble det bevilget 65 millioner kroner til svømmeopplæring i barnehagene. I august sa Abid Raja til NTB at ordningen burde utvides med 35 millioner kroner i 2019-budsjettet. I dag ble regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019 lagt frem, og der er det satt av 68 millioner kroner til tiltaket. Det vil si omtrent det samme som i år.

Raja sier til utdanningsnytt.no at de sliter med å bruke opp pengene som allerede er bevilget.

– I 2018-budsjettet er fortsatt millioner av kroner til svømmeopplæring i barnehagene ubrukt. Det er ikke mulig å få gjennomslag for å øke en ramme som ikke brukes opp, sier Raja.

Han sier at 35 prosent av barnehagene ikke tar ordningen i bruk, men minner om at det fortsatt er noen måneder igjen av 2018. Alt barnehagene trenger å gjøre, ifølge Raja, er å frakte barna tur-retur svømmehallen.

– Der vil det være svømmeeksperter klare til å gi barna svømmeopplæring i trygge omgivelser. Og staten tar regningen. Så enkelt er det, sier Raja.

Han sier det fortsatt er mulig å få plusset på noen millioner i revidert budsjett, og ber barnehageansatte, foreldre og andre om å sørge for å ta ordningen i bruk.

– Klarer vi å bruke opp pengene for 2018, er neste mulighet allerede i revidert budsjett, og da skal jeg få økt rammen, lover Raja.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!