Annonse

Knut Arild Hareide (KrF) foreslår at det skal være gratis barnehage fra og med barn nummer tre. Forslaget kom under trontaledebatten 2018 på Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

KrF vil ha gratis barnehage fra og med barn nummer tre

KrF vil øke barnetrygden, ha en mer rettferdig ordning for fødselspenger og tilby gratis barnehage fra tredje barn.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Barnereformen er et viktig element i partiets nye visjon om «et varmere samfunn».

– Den vil gi en bedre hverdag for barnefamiliene, sa KrF-leder Knut Arild Hareide i tirsdagens trontaledebatt i Stortinget.

– Å styrke barnetrygden vil være et viktig løft for fattige barn, sa Hareide.

Han mener også det er urettferdig at noen kvinner kan få over en halv million i fødselspenger, mens andre får en engangsstønad på 63.000 kroner.

Det var knyttet stor spenning til Hareides innlegg i debatten. Spørsmålet er om han vil få de andre partiene, som nå gjør sine hoser så grønne som mulig hos KrF, med på en barnereform.

Både høyre- og venstresiden retter nå utstrakte hender mot partiet, som om en måned skal bestemme seg for hvem de skal samarbeide med.

Ikke uventet fikk ikke Hareide de mest kritiske spørsmålene etter innlegget.

– Jeg har ikke forberedt meg på de mest krevende replikkene i dag, erkjente KrF-lederen.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!