Annonse

Foreldre vil ha spesialister i skole-hjem-samarbeid

– Spesialister i skole-hjem-samarbeid bør være blant de 3000 lærerspesialistene regjeringen vil utdanne, sier Gunn-Iren Müller, leder for Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG).

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

 

Det er i forslaget til statsbudsjett, som kom i går, at foreslår å utdanne 3000 nye lærerspesialister.

– Lærerutdanningene har lite om hjem-skole-samarbeid. Derfor kunne dette blitt den aller viktigste lærerspesialist-utdanningen, sier hun i en pressemelding.

Skole-hjem-samarbeid er viktig for inkludering og integrering, ifølge Müller. Og integrering og inkludering er argumenter for flere tiltak regjeringen foreslår i budsjettet. Blant anna skal det brukes 400 millioner på integrering og inkludering på andre arenaer enn skolen. FUG-lederen meiner at også slik inkludering kan profittere på godt skole-hjem-samarbeid.

FUG er også positive til forslaget i budsjettet foreslås det en dobling av støtten, 70 millioner kroner, til kombinasjonsklasser for elever på videregående nivå som trenger å ta opp igjen deler av grunnskolen.

– Men kanskje vel så bra hadde vært å innføre et ellevte skoleår for de elevene som trenger mer tid på å fullføre ungdomsskolen, sier Gunn-Iren Müller.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!