Annonse

Åtte menn og fire kvinner har søkt stillingen som ny direktør ved Universitetet i Oslo. Foto: Marianne Ruud

Tolv vil bli ny direktør ved Universitetet i Oslo

Tolv søkere, blant dem en tidligere universitetsdirektør og en visedekan ved UiO, har søkt på jobben som direktør ved Universitetet i Oslo.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Tolv søkere, blant dem en tidligere universitetsdirektør og en visedekan ved UiO, har søkt på jobben som direktør ved Universitetet i Oslo.

Dagens direktør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe trer ut av stillingen i 2019 etter tolv år i jobben. Søknadsfristen for dem som vil ta over gikk ut 9. november og blant de tolv søkerne er åtte menn og fire kvinner, skriver Khrono.

Tidligere stortingsrepresentant Kristin Vinje (55) er en av søkerne. For øyeblikket er hun visedekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiO.

– Dette er en viktig stilling ved universitetet, og jeg har jo visst at den skal utlyses en stund, så jeg har rukket å tenke litt på det og har funnet ut at jeg vil være med på å videreutvikle den fantastiske organisasjonen Universitetet i Oslo er. Det er ikke ofte en såpass interessant stilling i akademia lyses ut, sier Vinje til Khrono.

Vinje har doktorgrad i kjemi fra UiO, og har blant annet vært SINTEF-forsker.

Blant andre søkere finner vi assisterende departementsråd Arne Benjaminsen (53) i Nærings- og fiskeridepartementet. Benjaminsen har tidligere vært universitetsdirektør ved Universitet i Tromsø. (©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!