Annonse

Mats Wilhelm Ruland blir ny riksmekler. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Lagdommer Mats Wilhelm Ruland blir ny riksmekler

Ruland ble utnevnt som ny riksmekler i statsråd i dag.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Ruland har juridisk embetseksamen fra Universitet i Oslo fra 2003. Han har solid erfaring fra domstolen, som dommar i tingretten og nå som lagdommer, ifølge regjeringen.no.

Riksmeklerembetets oppgave er å mekle i interessetvister mellom partene i arbeidslivet, det vil si tvister om opprettelse eller revisjon av tariffavtaler. Virksomheten ledes av riksmekleren, ifølge unio.no.

– Dette er en krevende og viktig jobb også med tanke på tillit i forhandlingssystemet og tilliten partene imellom. Riksmekleren skal mestre viktige meklingsoppgaver både i offentlig og privat sektor. Vi satser på en god dialog også før oppgjørene starter, sier Ragnhild Lied, leder i Unio.

Ruland har solid innsikt i og praktisk erfaring fra meklingsinstitusjonens virke og ansvarsområde.

– Mats Wilhelm Ruland er særs godt kvalifisert for de oppgavene og utfordringene som ligger i stillingen som riksmekler. Gjennom sin solide faglige kompetanse, arbeidserfaring og personlige egenskaper har han gode forutsetninger for å fungere godt som riksmekler, sier statsråd Anniken Hauglie ifølge regjeringen.no.

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!