Annonse

Tre jenter må flytte fra skole grunnet trusler og trakassering

En ungdomsskole i Sandnes har store problemer med grov mobbing i et jentemiljø. Rektor sier det handler om alvorlige trusler og trakassering.

Annonse

Det er Sandnesposten som skriver om den alvorlige situasjonen på skolen. To jenteelever har allerede byttet skole, og enda en jente er på vei bort, ifølge avisen. Mobbingen har pågått over tid og skjer både på skolen og i fritiden, blant annet gjennom sosiale medier.

Det er selvfølgelig en veldig trist sak. Vi har problemer med jentemiljøet på det ene trinnet. Stikkordene er alvorlige trusler, trakassering, baksnakking og ekskludering, sier rektor til Sandnesposten.

Skolen har satt inn flere tiltak for å få bukt med problemet, og de får oppfølging fra Altona skole- og ressurssenter. Det er Sandnesskolenes kompetansesenter for læringsmiljø.

De er på skolen og observerer både klassemiljøet og det som skjer i friminuttene. Denne saken tar vi på det sterkeste alvor, sier rektor.

Onsdag er det foreldremøte for hele det aktuelle trinnet.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!