Annonse

Socialdemokraterna vil legge ned religiøse skoler

Socialdemokraterna vil legge ned landets religiøse friskoler. Partiet mener at skolene bidrar til økte forskjeller i Sverige.

Annonse

Socialdemokraterna, som ledes av Sveriges statsminister Stefan Löfven, fastholder at alle svenske skoler må undervise i tråd med grunnloven.

Det gjør ikke landets religiøse friskoler, ifølge partiet.

– De religiøse friskolene skal bort, sier sivilminister Ardalan Shekarabi (Socialdemokraterna) i dag på en pressekonferanse.

Der omtalte Shekarabi og utdanningsminister Anna Ekstrøm (Socialdemokraterna) de religiøse friskolene som en splittende faktor i det svenske samfunnet, og pekte på at enkelte skoler har separate klasser for jenter og gutter.

De to ministrene mente også at de bidro til religiøs indoktrinering av barn.

«Skolen skal bygge på kunnskap og likeverd, og gi elever mulighet til å selv forme sine oppfatninger og framtid. Derfor vil Socialdemokraterna ha en skolehverdag uten religiøse innslag, med respekt for de internasjonale avtalene som Sverige har inngått, og innspillene fra vårt lands minoriteter», lyder en pressemelding fra partiet Ekstrøm og Shekarabi representerer.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!