Annonse

Professor sa opp etter varsler fra tidligere studenter

En musikkprofessor ved Universitetet i Stavanger har sagt opp etter at det har kommet varsler fra 13 tidligere studenter om upassende oppførsel.

Annonse

Noe av det studentene har varslet om er upassende berøringer og seksualisert prat på spilletimer, samt upassende tekstmeldinger og tilnærmelser, skriver   Stavanger Aftenblad. Professoren sa opp få dager etter at studentene sendte inn varselet i slutten av november.

Noen av avsenderne hadde signert varselet med navn, mens andre ønsket å være anonyme. Universitetet tok raskt kontakt for å forsikre seg om at de hadde forstått innholdet i varselet. I løpet av noen dager forklarte varslerne seg muntlig til universitetsledelsen.

Etter kort tid ble den aktuelle ansatte kalt inn til møte og gjort kjent med hovedtrekkene i varselet. Noen dager senere leverte han sin oppsigelse og har siden årsskiftet ikke lenger vært ansatt ved universitetet. Avisen har vært i kontakt med professoren, som ikke ønsker å kommentere saken utover å bekrefte at arbeidsforholdet er avsluttet.

Rektor Marit Boyesen sier saken er svært alvorlig, og at den har vært vanskelig for universitetet.

– Vi har vært opptatt av å behandle varselet og varslerne på en god måte. I tillegg ville vi ta tak i det raskt, noe vi også gjorde, sier hun.

Ettersom professoren selv sa opp, ble det ikke opprettet noen sak mot ham.

(©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!