Annonse

I barnehager vil forbudet gjelde i hele arbeidstiden. Foto: Steve Evans/Wikimedia Commons.

Nikab-forbud skal kun gjelde mens undervisning pågår

Regjeringen har endret sitt opprinnelige forslag til forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner til kun å gjelde mens undervisning pågår.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Opprinnelig foreslo regjeringen at forbudet skulle gjelde på hele utdanningsinstitusjonens område, og i hele arbeidstiden. Etter ny regjeringsplattform og innspill i høringen har regjeringen endret forslaget. Forbudet skal kun gjelde mens undervisningen pågår, heter det i en pressemelding fra regjeringen.

Unntaket er i barnehager, der forbudet vil gjelde for de ansatte i hele arbeidstiden.

Lovforslaget ble lagt fram av kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H), forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) og finansminister Siv Jensen (Frp) fredag ettermiddag.

Forbudet vil gjelde for elever, studenter og ansatte ved utdanningssteder i privat og offentlig sektor. Forbudet vil også gjelde skolefritidsordning, leksehjelp og opplæring utenfor lærestedenes område, som for eksempel skoleturer.

– Elever, studenter og lærere må kunne se ansiktene til hverandre. Dette støtter også flertallet av høringsuttalelsene, og vi mener vi har funnet en god balanse mellom hensynet til et godt læringsmiljø og individets frihet. Særlig på universitetene og høgskoler er det i stor grad voksne mennesker som må kunne ta selvstendige vurderinger om tildekking utenfor klasserom og forelesningssaler, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

(NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!