Annonse

Lærere demonstrerer for høyere lønn i flere delstater i USA

Mange skoler er stengt for andre dag på rad i delstaten Oklahoma i USA tirsdag. I Kentucky har lærere protestert i delstatsforsamlingens bygning.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Delstaten besluttet forrige uke å øke lærerlønningene med mellom 15 og 18 prosent, men mange lærere i Oklahoma sier dette ikke er nok.

– Hvis jeg ikke hadde hatt to jobber, ville jeg trengt matkuponger, sier Rae Lovelace, enslig mor og lærer for tredjeklasse ved den offentlige skolen Leedey nordvest i Oklahoma.

I delstaten Kentucky samlet lærerne seg i delstatsforsamlingshuset i Frankfot mandag, etter at politikerne besluttet å kutte i pensjonsordningene for nye lærere. I etterkant av demonstrasjonen har politikerne i delstaten foreslått å øke utdanningsbudsjettet, i et forsøk på å roe ned et læreropprør som også har spredd seg til andre deler av USA.

Opprøret er inspirert av at lærere i delstaten Vest-Virginia sikret seg 5 prosent lønnsøkning etter en omfattende streik.

Også i Arizona vurderer lærerne å streike, med krav om 20 prosent lønnsøkning.

(©NTB)

 

Nyhetsbrev
Les mer om nyhetsbrevet her 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!