Ekspertutvalg skal se på framtidas kompetansepåfyll

Regjeringen har satt ned et ekspertutvalg som skal vurdere hvordan ansatte skal få videreutvikle kompetansen sin. Utvalget skal ledes av seniorforsker Simen Markussen.

Ekspertutvalget skal gi et viktig kunnskapsgrunnlag for et kompetanseløft, går det fram av en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet. Målet er at alle skal være kvalifisert for et arbeidsliv i endring som følge av digitalisering og ny teknologi.

– Vi vil ha et arbeidsliv der ingen går ut på dato. Derfor er det enda viktigere enn tidligere at det er gode muligheter til å lære og utvikle seg. Vi må lære hele livet, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Ifølge pressemeldingen vil utvalgets arbeid inngå i regjeringens arbeid med reformen; "Lære hele livet." Kunnskap og kompetanse vil være avgjørende faktorer for å lykkes med regjeringens mål om et mer inkluderende arbeidsliv.

 

Etter- og videreutdanning

Ekspertutvalget skal undersøke hvilke udekkede behov som finnes for etter- og videreutdanning i dag og i hvilken grad utdanningssystemet er i stand til å møte arbeidslivets behov for fleksible kompetansetilbud. Utvalget skal også undersøke om rammebetingelsene for investering i ny kompetanse er tilstrekkelig gode for bedriftene, og om den enkelte har gode nok muligheter til å omskolere seg.

– Det er svært viktig at en eventuell automatiseringsbølge fører til omstilling og vekst, og ikke utstøting og utenforskap. Skal vi klare det, er etter- og videreutdanning et av flere sentrale virkemidler, sier seniorforsker Simen Markussen, som skal lede utvalget.

De øvrige medlemmene av utvalget er Svein-Olav Torø, Gøril Joys Johnsen, Bjørn Audun Risøy, Kristin Reiso Lawther, Torbjørn Tvedt, Dag Arthur Aasbø, Camilla Tepfers, Inga-Lill Sundset, Berit Johanne Kjeldstad, Javad Mushtaq, Truls Nordahl, Wenche Pedersen Dehli og Lars Johannessen Kirkebøen.

Powered by Labrador CMS