Etter skoleskytingen i delstaten Texas mener assisterende delstatsguvernør Dan Patrick at løsningen er færre innganger på skolene, at lærere må bevæpnes og at våpenregulering starter i hjemmet. På bildet: Senator Ted Cruz (nummer to fra venstre), Texas-guvernør Greg Abbott (nummer to fra høyre), og Texas' assisterende guvernør Dan Patrick (høyre), her under en pressekonferanse etter skoleskytingen i Santa Fe fredag. Foto: AP / NTB scanpix.

Texas-politiker vil ha «tøffere» skoler etter skoleskyting

Assisterende delstatsguvernør i Texas Dan Patrick sier han vil ha «tøffere» skoler i USA i kjølvannet av skoleskytingen på Santa Fe High School fredag.

Den republikanske politikeren klandrer «voldskultur» for skoleangrepet, og sier mer må gjøres for å hindre at folk med skytevåpen nærmer seg skoleelever.

Blant annet peker han på at det må være færre innganger på skolene, samt at flere lærere må væpnes.

– Når du står overfor noen som er en aktiv skytter, er et skytevåpen den beste måten å stanse ham på. Enda bedre er det hvis det er fire eller fem våpen mot ett, sier han til CNN søndag.

Til ABC sier han at han er tilhenger av grundigere bakgrunnssjekk av dem som kjøper våpen, men han understrekte at «våpenregulering starter i hjemmet».

Ti personer, de fleste elever, ble drept i fredagens angrep på Santa Fe High School like ved Houston i Texas. Den 17 år gamle eleven Dimitrios Pagourtzis er pågrepet, mistenkt for drapene. Politiet opplyser at han har innrømmet å stå bak.

Motivet bak angrepet er fortsatt uklart. 17-åringens advokat sier han undersøker om hans klient ble mobbet av lærere etter å ha lest rapporter om at han skal ha blitt behandlet dårlig av fotballtrenere ved skolen. Videre avkrefter advokaten at 17-åringen hadde noen mentale helseproblemer.

Texas-guvernør Greg Abbott har sagt at Pagourtzis fikk våpnene han hadde med seg, ei hagle og en .38 revolver, fra faren sin, som eide dem på lovlig vis.

(©NTB)

 

Powered by Labrador CMS