Annonse

Saida Begum (bildet) og Mathjilde Tybring-Gjedde mener flere kommuner bør følge Drammen å tilby elever et skoleår etter 10.klasse. Arkivfoto: Utdanning

Høyre-representanter støtter frivillig ellevte skoleår

Mathilde Tybring-Gjedde og Saida Begum i Høyre mener flere kommuner bør følge Drammens eksempel og tilby elever et ellevte skoleår før videregående.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Det skriver Tybring-Gjedde og Begum, henholdsvis stortingsrepresentant og bystyremedlem i Oslo, i en kronikk i Aftenposten.

Som den første kommunen i landet, valgte Drammen i høst å tilby 16-åringer ett år til på skolen, før de velger en videregående skole.

– Noen modige elever, som av ulike årsaker ikke føler seg rustet til videregående skole, får et skreddersydd og mer individuelt tilpasset løp, skriver Høyre-politikerne.

Også i Danmark har man en lignende ordning. Tybring-Gjedde og Begum mener prosjektet kan hjelpe elevene som av ulike grunner ikke er modne nok til å begynne rett på videregående skole.

– De har et sårt behov for et alternativt pedagogisk opplegg, for å styrke motivasjonen, selvfølelsen og grunnleggende ferdighetene, skriver de i kronikken.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!