Fortsatt uavklart om meklingen i statsoppgjøret

YS Stat, LO Stat, Unio og Akademikerne sitter fortsatt i lønnsforhandlinger med staten, 15 timer på overtid.

Like før klokken 15 torsdag ble det levert pizza til forhandlingsdelegasjonene. Etter det NTB får oppgitt, kan det fortsatt være flere timer før oppgjøret er i havn.

Enighet med tre forbund

VG meldte tidligere torsdag at YS Stat, LO Stat og Unio hadde kommet til enighet med staten. Det skal være ønsket om å koordinere denne avtalen med en avtale med Akademikerne som skal ha bremset prosessen. Etter det NTB erfarer, har alle forbundene deltatt i de videre forhandlingene.

Staten har to avtaler, en for Unio, YS og LO og en for Akademikerne. Ifølge VG må det være enighet med alle fire før protokollen formelt kan undertegnes.

Representantene hadde frist til midnatt natt til torsdag med å bli enige, men fortsatte på overtid.

Den forrige formelle orienteringen om framdriften ble gitt av mekler Richard Saue ved 21-tiden onsdag kveld. Over 13 timer senere meldte VG om ja fra tre av forbundene.



Ulike krav

LO, YS og Unio brøt forhandlingene 29. april og begrunnet det med at staten ville gi det de mente var en for stor andel av potten til lokal fordeling og at tilbudet ikke var godt nok til å redusere lønnsgapet mellom kvinner og menn.

Akademikerne, som har sin egen tariffavtale med staten, forhandlet videre i ytterligere to dager, før de også brøt. Der var hovedbegrunnelsen at den økonomiske rammen ikke var god nok, og at de ikke fikk gjennom tilstrekkelige endringer på andre områder i tariffavtalen, som spørsmål knyttet til sosiale bestemmelser, opplæringsmidler og pensjon.


Akademikerne

Helge Kvandal i Akademikerne opplyste torsdag formiddag til NTB at forbundet fortsatt er i mekling.

Hvis det ikke blir enighet for forbundet, kan 223 ansatte i Miljødirektoratet tas ut i streik. Det samme gjelder 97 ansatte i Landbruksdirektoratet, 125 ansatte i politiet, 165 ansatte i Mattilsynet, 189 Nav-ansatte og én ansatt ved Forsvarets forskningsinstitutt.

 

Saken er oppdatert kl. 15.19

 

Powered by Labrador CMS