Annonse

36 personer på Bodø vgs i Nordland er i år etterforsket av politiet i 86 saker som omhandler narkotika. Foto: Google

Politiet etterforsker 85 narkotikasaker ved Bodø-skole

Bare i år har politiet opprettet 85 straffesaker som omhandler narkotika mot 36 personer på Bodø videregående skole i Nordland.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Straffesakene er mot personer som vi mener kan knyttes til bruk og salg av narkotika ved Bodø videregående skole. Dette er både elever ved skolen og personer i kriminelle miljøer utenfor som distribuerer narkotika til elevene, sier kriminalsjef Waldemar Solli i Nordland politidistrikt til   Avisa Nordland.

Totalt har politiet avdekket minst 60 navngitte elever som kan være involvert. Det er for det meste snakk om gutter, noen av dem helt nede i 15-årsalderen.

Ifølge kriminalsjefen omsettes det både piller, cannabis og kokain på skolen, som totalt har 1.470 elever.

Ifølge Solli er det ikke snakk om en gjengkultur, men han sier det er grupperinger på skolen som bekymrer politiet.

– Vi er forsiktige med å bruke gjengbegrepet, da det ikke er et gjengmiljø slik som for eksempel i Oslo. Likevel er vi bekymret for utviklingen mellom grupperingene innad i miljøet, hvor terskelen for vold og trusler er lav.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!