Annonse

Tillitsreformen får ikke flertall i Stortinget etter at KrF i dag uttalte at de ikke stiller seg bak forslaget. Arkivfoto: Utdanning

KrF sier nei – tillitsreformen får ikke flertall på Stortinget

KrF uttaler i dag at de ikke vil stille seg bak forslaget til Ap, Sp og SV om en tillitsreform i skolen. Det betyr at tillitsreformen ikke får flertall i Stortinget.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Det bekrefter KrFs utdanningspolitiske talsperson Hans-Fredrik Grøvan overfor VG. Samtidig sier han at KrF vil jobbe videre med flere av punktene i forslaget. I tillitsreformen ligger det forslag om å redusere omfanget av testing, måling, rapportering og dokumentasjon. Målet er å gi lærere større handlingsrom.

Grøvan sier til avisa at det er flere punkter i reformen partiet ikke kan stille seg bak, som det at man skal se på eksamenssystemet.

– Vi synes systemet med standpunkt og eksamenskarakter fungerer bra, sier han.

Grøvan synes forslaget om å utarbeide en konkret og forpliktende plan for hvordan profesjonen skal styrkes er viktig. Men han vil at planer skal legges i kommunene og på skolene og ikke på nasjonalt plan.

– Jeg er overrasket over at særlig KrF, som tidligere har vært positive, ikke vil være med på å innføre en tillitsreform i skolen som er etterspurt av lærere, sier Martin Henriksen, utdanningspolitisk talsperson for Ap. Henriksen sier KrF ved å stanse tillitsreformen også stanser en skikkelig gjennomgang av test- og målesystemet i skolen.

– Det er for sent å gjøre noe etter fagfornyelsen, uttaler Henriksen til avisen.

– Det er stort behov for en tillitsreform, og vi er skuffet sier Senterpartiets Marit Knutsdatter Strand.

SVsMona Fagerås sier hun trodde KrF ville være med på å gi reformen flertall.

– Jeg er skuffet og lei meg på vegne av hele den norske lærerstanden som nå kunne ha fått mer tid til elevene sine, sier hun til VG.

Steffen Handal i Utdanningsforbundet ønsker å se innstillingen fra komiteen før han vil uttale seg i saken.

Utdanning har bedt om kommentar fra flere av politikerne i Utdannings- og forsningskomiteen.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!