Annonse

Bedre mattekarakterer ved vårens eksamen

Elevene i både grunnskolen og videregående skole gjorde det bedre i matematikk ved årets eksamen, sammenlignet med fjoråret.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

For ungdomsskoleelevene gikk mattekarakteren opp med 0,2 poeng til 3,6 i gjennomsnitt, ifølge foreløpige tall fra   Utdanningsdirektoratet. Matteelevene har gjort det litt bedre for hvert år siden 2015, da snittkarakteren var på 2,9.

Også på videregående har det vært fremgang i flere år i matematikk. På vg2 har eksamenskarakterene steget jevnt og trutt siden 2015, fra 2,6 til 3 i snitt. Praktisk matematikk for vg1 var det faget – sammen med kjemi 2 – der forbedringen var størst. Begge ble forbedret med et halvt poeng. Mattekarakterene endte i år på 3,1 i snitt, mens kjemikarakteren lå på 3,8.

Både i grunnskolen og på videregående får jentene bedre karakterer enn guttene. I norsk på ungdomsskolen er forskjellen på 0,6 poeng, både i hovedmål og sidemål. På videregående ligger jentene opptil et halvt karakterpoeng foran guttene.

Det er svært jevnt mellom kjønnene i studieforberedende engelsk, praktisk matematikk, fysikk 2 og kjemi 2 på videregående. På ungdomsskolen er det minst forskjell mellom gutter og jenter i matematikk.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!