Annonse

Svensk skole anmeldt etter gruppearbeid med rasistisk innhold

En videregående skole i Lund er blitt anmeldt til den svenske Diskrimineringsombudsmannen for gruppearbeid med rasistisk innhold.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Det var en elev som anmeldte skolen.

Elever hadde blant annet fått i oppgave å lage et barneprogram, og der hadde de et innslag som ble kalt «fem svarte er mindre verdt enn fire hvite».

Det skal også ha vært en debatt på skolen, der flere rasistiske utsagn skal ha blitt framsatt, slik som «innvandrere lever jo akkurat som i en jungel – bare se på Rosengård», uten reaksjoner fra skolens ledelse. Rosengård er en bydel i Malmö i Skåne i Sverige, kjent for å ha mange problemer. Det bor cirka 21 000 personer i bydelen, og rundt 80 prosent av innbyggerne har utenlandsk bakgrunn.

Hendelsene skal ha skjedd i løpet av de tre årene eleven gikk på skolen, og eleven opplevde ikke at rektoren tok noen som helst affære. (©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!