Annonse

Lykke blir pensum på indiske skoler

Opp til 1 million elever på offentlige skoler i New Delhi fikk denne uken lykke som eget fag på timeplanen.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Det nye faget ble lansert av Dalai Lama, Tibet-buddhistenes åndelige leder, og er en del av et initiativ for mer helhetlig utdanning.

Dermed får nå opp til 1 million skoleelever fra barnehagealder til tenåringer på 1.000 skoler opplæring i oppmerksomhet, meditasjon, moral og andre mentale øvelser som har som formål å lære elevene å bli gode mennesker.

Ifølge Dalai Lama vil denne typen undervisning gjøre det lettere for elevene å håndtere sinne, hat, angst og frykt.

– Lykke-timene skal fokusere på god mental helse, å bygge karakter og gjøre elevene motstandsdyktige, sier viseminister Manish Sisodia.

Siden januar har 50 personer jobbet med å utarbeide pensumet til elevene, og 50.000 lærere er nå klare til å undervise i lykke i skoletimer som varer i 45 minutter.

Det nye pensumet er et resultat av at India i 2016 fikk et eget lykkedepartement som skal jobbe for at innbyggerne i landet skal bli lykkeligere. India er rangert som et av verdens minst lykkelige land og kom i 2018 på 133. plass på FNs liste med 155 land.

(NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!