Annonse

Elgku med kalv avlivet i svensk skolegård

En elgku og en kalv er avlivet fordi lærerne ved en barneskole i Jokkmokk i Nord-Sverige ble bekymret for at dyrene skulle bli for nærgående.

Annonse

En politipatrulje kom først til stedet og forsøkte å skremme bort de to dyrene. Men elgene kom tilbake. Politiledelsen anså elgene som farlige og besluttet deretter å avlive dem.

– Når elgene er så selvsikre, aggressive og kommer tilbake, så er det ikke mange valg. Spesielt ikke siden det skjedde i en skolegård, sier politiets pressetalsperson Börje Öhman til   Norrländska Socialdemokraten.

Skolens rektor Helen Isaksson Spik toner ned dramatikken i Lappland.

– Det var ikke et så stort elgdrama. Elgene beitet bortenfor fotballbanen på baksiden, mot et skogsområde, cirka 150 meter fra skolen. Vi oppdaget dem på formiddagen og valgte å ringe til politiet, sier hun, og legger til at man følte seg urolig over at elgene kunne nærme seg skolen.

Rektoren sier at barna ikke var vitner til avlivingen.

Det er mye snø i området, og elgene oppsøker derfor brøytede veier som fører dem til bebygde steder.

– Det er elg over alt. Det begynner å bli rutinemessig. Elg som spiser epler i boligområdene og langs veiene. De ser ut til å slite mye med snødybden, sier Öhman.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!