Annonse

Store snømengder fører til strømbrudd og vanskelige kjøreforhold i Sør-Norge. Her fra Skien, hvor to barnehager og en skole er stengt. Foto: Anne Spånheim

Barnehager og skole stengt i Skien på grunn av snøvær

I Skien kommune må to barnehager og en skole holde stengt i dag. De voldsomme snømengdene har tatt strømmen.

Annonse

Venstøp barneskole i Skien er stengt i dag. Det samme er Tufte og Fosse barnehage.

– Det er strømbrudd i den delen av byen hvor denne skolen og barnehagene ligger. Det er for kaldt å la barna oppholde seg i bygningene i dag, sier kommunikasjonssjef i Skien kommune, Anne Spånheim.

Skolen og barnehagene fikk sendt ut varsel til foreldrene i morges, og de fleste fikk beskjeden før de gikk ut av døra i morges.

– Noen dukket kanskje opp på skolen og i barnehagene, og fikk beskjeden der. Men alle har fått tilbud om å plass på en annen skole eller barnehage, dersom de har behov for det, sier Spånheim. 

 

Snøen tok strømmen

Årsaken til strømbruddet er de voldsomme snømengdene som har lavet ned over Østlandet det siste døgnet.

– Snøen er tung og vannholdig, sier Spånheim.

Trær og greiner har knekt under vekten og falt over strømledninger. Flere enn 19.000 husstander er uten strøm i Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud. Størst er problemene i Agder-fylkene, hvor om lag 12800 er uten strøm, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på sine nettsider.

I enkelte områder har det kommet opp mot opp en meter våt snø, og det gjør arbeidet med å få tilbake strømmen vanskelig. Feilretting kan derfor ta tid.

I Vestfold og Telemark er omtrent 4500 kunder uten strøm.

I Buskerud er rundt 1900 husstander uten strøm.

I Akershus, Oslo, Østfold og Hedmark/Oppland er det kun meldt om mindre strømutfall.

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!