Aftenposten: Lærernormen kan dempe Venstres lyst på KD

Venstre-leder Trine Skei Grande har tidligere ivret for at partiet skal styre Kunnskapsdepartementet om det kommer inn i regjeringen. Men stortingsvedtaket om en norm for antall elever per lærer kan ha dempet lysten, ifølge noen av Aftenpostens kilder.

På Jeløya i Moss forhandler Venstre med regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet om en eventuell utvidelse av regjeringen. Aftenposten minner om at det har vært et uttalt mål for Venstre å sikre seg kunnskapsministeren dersom partiet kommer i regjering, blant annet i Trine Skei Grandes landsmøtetale i fjor vår:

– Venstre må ha som ambisjon å ta tilbake nøkkelen til Kunnskapsdepartementet. Norge trenger et Venstre med hånden på rattet i skolepolitikken – det er altfor lenge siden sist vi var der.

Dette ønsket ble gjentatt i løpet av valgkampen.

Men i november sikret opposisjonspartiene på Stortinget flertall for en norm for lærertetthet, som innebærer på sikt 15 elever per lærer fra 1.–4. trinn og 20 i resten av grunnskolen. Dette var Venstre, i likhet med regjeringspartiene, imot, og flere av Aftenpostens kilder mener posten som kunnskapsminister er blitt mindre attraktiv for Venstre etter dette. Andre avisen har snakket med, mener imidlertid dette ikke har så stor betydning. 

Ifølge Aftenposten kan Venstre få tre-fire statsråder dersom dagens topartiregjering utvides. En trepartiregjering med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre vil uansett være avhengig av støtte fra minst ett parti til i Stortinget.

 

Da Utdanning rett før stortingsvalget i 2013 spurte lærere om hvem de ønsket som kunnskapsminister dersom det ble en borgerlig regjering, var for øvrig Venstre-leder Trine Skei Grande favoritten.

 

 

 

Powered by Labrador CMS