Annonse

Politikerne vil ikke ha krav om fysisk aktivitet i skolen. Ill.foto: Paal Svendsen

Politikerne vil ikke innføre krav om en times fysisk aktivitet om dagen

En daglig time med fysisk aktivitet går fra å være et krav til å bli en målsetting.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Det avgjorde en samlet utdanningskomité på Stortinget, ifølge VG.

«Komiteen mener at én times daglig fysisk aktivitet i skolen innenfor dagens timetall skal være et mål som ikke må gå på bekostning av metodefriheten til lærerne eller medføre ekstra forpliktelser til rapportering fra skolene,» skriver komitéen.

 

Vil utrede

Hans Fredrik Grøvan i KrF sier til VG at det er behov for å utrede konsekvensene av tiltaket og hente inn erfaringer fra skoler som har gjennomført slike tiltak.

– Så er det viktig at innføringen kan skje med stor metodefrihet slik at ikke lærerne opplever at tiltaket blir tredd ned over hodene på dem, sier Grøvan til VG.

 

– Må ikke gå på bekostning av undervisning

Arbeiderpartiet er fornøyd med innstillingen fra utdanningskomitéen.

– Nå blir den store jobben å sikre at dette ikke blir nok et luftslott, men gjennomført på en god måte, i samarbeid med partene, sier Torstein Tvedt Solberg i Ap til VG.

Høyre-politiker Kent Gudmundsen sier til avisen at de hele tiden har ønsket mer fysisk aktivitet i skolen, men han sier det ikke må gå på bekostning av annen undervisning.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!