Jon Anders var vikar i tre år - fikk beskjed om å gå til bemanningsbyrå

Jon Anders Sæther fikk etter nærmere tre år som vikar i en kommunal barnehage, beskjed om at han ikke fikk fortsette med mindre han begynte å jobbe for et vikarbyrå.

Publisert

– Det er forkastelig å behandle personalet på den måten, sier Anne Lise Wold til Indre Akershus Blad.

Wold er hovedtillitsvalgt i Fagforbundet i Aurskog-Høland, om hvordan vikarer har blitt tilsidesatt og ikke har fått fast ansettelse – noe de i flere tilfeller har hatt krav på.

– Vi ble kjent med denne praksisen via Fagforbundet og dette er en praksis vi ikke skal ha. Vi er kritiske mot oss selv, at vi ikke klarte å avdekke dette på egenhånd. Vi vet at dette har foregått i barnehagesektoren og kartlegger nå om det har foregått andre steder, sier Olav Mansaas Bleie, som er administrasjons- og HR-sjef i Aurskog-Høland kommune.

Han bekrefter at kommunen er kjent med flere tilfeller der vikarer i barnehager har blitt oppfordret til å benytte vikarbyråer for å fortsette i jobben. Kommunen har også startet undersøkelser om det er flere vikarer i kommunale barnehager som har fått denne type beskjed.

– Straks dette ble kjent for vår del, så har vi sagt tydelig ifra i vår organisasjon hvordan vi skal ha det, opplyser Olav Mansaas Bleie til Indre Akershus Blad.

Les om Lise som har jobbet i barnehagen i snart 50 år

 

Powered by Labrador CMS