Annonse

Jon Anders var vikar i tre år - fikk beskjed om å gå til bemanningsbyrå

Jon Anders Sæther fikk etter nærmere tre år som vikar i en kommunal barnehage, beskjed om at han ikke fikk fortsette med mindre han begynte å jobbe for et vikarbyrå.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Det er forkastelig å behandle personalet på den måten, sier Anne Lise Wold til Indre Akershus Blad.

Wold er hovedtillitsvalgt i Fagforbundet i Aurskog-Høland, om hvordan vikarer har blitt tilsidesatt og ikke har fått fast ansettelse – noe de i flere tilfeller har hatt krav på.

– Vi ble kjent med denne praksisen via Fagforbundet og dette er en praksis vi ikke skal ha. Vi er kritiske mot oss selv, at vi ikke klarte å avdekke dette på egenhånd. Vi vet at dette har foregått i barnehagesektoren og kartlegger nå om det har foregått andre steder, sier Olav Mansaas Bleie, som er administrasjons- og HR-sjef i Aurskog-Høland kommune.

Han bekrefter at kommunen er kjent med flere tilfeller der vikarer i barnehager har blitt oppfordret til å benytte vikarbyråer for å fortsette i jobben. Kommunen har også startet undersøkelser om det er flere vikarer i kommunale barnehager som har fått denne type beskjed.

– Straks dette ble kjent for vår del, så har vi sagt tydelig ifra i vår organisasjon hvordan vi skal ha det, opplyser Olav Mansaas Bleie til Indre Akershus Blad.

Les om Lise som har jobbet i barnehagen i snart 50 år

 

Nyhetsbrev
Les mer om nyhetsbrevet her 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!