Universitetet i Oslo (UiO) er det eldste og høyest rangerte universitetet i Norge. Det juridiske fakultet holder til i de opprinnelige universitetsbygningene ved Karl Johans gate. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Universitetet i Oslo er det 62. beste universitetet i verden

Universitetet i Oslo (UiO) tangerer fjorårets plassering som det 62. beste universitetet i verden på årets Shanghai-rangering.

Den anerkjente universitetsrangeringen Academic Ranking of World Universities (Shanghai-rangeringen) er en liste over verdens beste forskningsuniversiteter og er utarbeidet av Shanghai Jiao Tong University.

I år, som i fjor, havner UiO på 62. plass på rangeringen. Av de europeiske universitetene klatrer UiO tre plasser opp fra fjorårets 22. plass til en 19. plass i årets rangering.

NTNU i Trondheim er det nest beste norske universitetet på listen og havner blant de 101–150 beste. Deretter kommer Universitetet i Bergen på en plass mellom nummer 201 og 300.

I Norden er det Københavns Universitet som gjør det best med en 29. plass, fulgt av Karolinska Institutet i Stockholm som 44. plass og Universitetet i Helsinki som 57.

Helt i toppen av verdens ledende universiteter ligger de amerikanske universitetene Harvard og Stanford, etterfulgt av britiske University of Cambridge, som dermed rangeres som europas beste universitet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS