– Regjeringen burde snudd hver stein for å sørge for at plassene ble fylt, mener Mona Fagerås, stortingsrepresentant for SV. Arkivfoto: Marianne Ruud

SV vil ha svar på hva som gjøres med lærermangelen i nord

Stortinget har bedt regjeringen om å sikre nok kvalifiserte lærere. SV mener regjeringen gjør det motsatte.

Publisert

Stortinget ba i vår om forsterket rekrutteringspolitikk og nye tiltak som bidrar til økt rekruttering til lærerutdanningen og yrket. Stortingsrepresentant Mona Fagerås (SV) er ikke fornøyd med det regjeringen har fått til, og hun har stilt minister for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø (V), et skriftlig spørsmål i Stortinget: 
«Hva er gjort siden den gang og hvilke nye tiltak tenker ministeren å sette ut i livet?»


«Mangelen på kvalifiserte lærere er en av de største utfordringene vi står overfor i norsk skole de kommende årene. Det haster med å ta grep for å avhjelpe den alvorlige lærermangelen i skolen og sikre at elevene våre møter en kvalifisert lærer i klasserommet», skriver Mona Fagerås i spørsmålet til ministeren. Hun mener situasjonen er alvorlig.

«Spesielt alvorlig er den i Nord-Norge, der situasjonen med ufaglærte lærere er kritisk», skriver Fagerås.

 

Opprørt over tomme plasser

Fagerås ble opprørt over Utdanningsnytts sak om at det ifølge tall fra Samordna opptak er 190 ledige plasser på lærerutdanningene i Norge.

«Spesielt kritisk er situasjonen på Nord Universitet, og det er jo der lærermangelen er størst», skriver Fagerås.

Hun sier SV ved flere anledninger har advart mot denne utviklingen.

«Både lærernormen og det faktum at antall ufaglærte lærere har økt med 40 % de siste  burde ført til at regjeringen var villig til å snu hver eneste stein for å sørge for at plassene ble fylt», skriver Fagerås.

 

Powered by Labrador CMS